Co může být příčinou bolesti v uchu?

Obsah

Co může být příčinou bolesti v uchu?

Co může být příčinou bolesti v uchu?

Mezi příčiny bolesti v uchu patří například zánět středního ucha, zánět zevního zvukovodu, nadměrný hluk nebo průvan. Dále se může projevit také bolest ucha od zubů, od krční páteře a od čelistního kloubu nebo bolest v krku vystřelující do ucha.

Které jsou příčiny bolesti ucha?

Příčiny bolesti ucha. Bolest v uchu může mít řadu různých příčin. K těm se řadí například bolest ucha od zubů nebo od krční páteře, velké problémy ale může způsobit také obyčejný průvan. Nejčastější příčinou problémů je ovšem zánět středního ucha nebo zvukovodu.

Jaké jsou Příznaky Bolesti v uších?

Vyslovené příznaky bolesti v uších při polykání mohou způsobit zánět submaxilárních lymfatických uzlin (lymfadenitidu) za zadními nebo jugulárními lymfatickými uzlinami. Při ozařování bolesti při otevírání úst, žvýkání a spolknutí jsou spojeny se zánětem slinných žláz (sialoadenitida) a jejich nádory.

Co se týče bolesti ucha v dětské polykání?

Při ozařování bolesti při otevírání úst, žvýkání a spolknutí jsou spojeny se zánětem slinných žláz (sialoadenitida) a jejich nádory. Bolest ucha v dětské polykání, kromě všech výše uvedených případech může být jedním z příznaků spalničky či spále.

Související příspěvky: