Jak se uvádět titul MBA?

Obsah

Jak se uvádět titul MBA?

Jak se uvádět titul MBA?

Psaní titulů se řídí jazykovou příručkou vydanou Ústavem pro jazyk český. Ten doporučuje jako jedinou možnou psanou podobu uvádět titul MBA ve zkratce „MBA“ udávané za jménem. V tomto titulu se nepíší tečky, ačkoli je možné setkat se s různými podobami, například MBA. či M.B.A. Ani jedna z těchto variant zápisu však není správná.

Co je titul MBA?

Titul je zkratkou tvořenou počátečními písmeny stupně vysokoškolského studia („Master“, v České republice odpovídá stupni magisterského studia) a oboru, který držitel absolvoval („Business Administration“, obdoba českého inženýra ekonomie). Psaná podoba titulu MBA bývá někdy sporná.

Jak získat MBA v České republice?

Titul MBA („Master od Business Administration“) je v České republice možné získat na zhruba 20 "MBA školách" v soukromém i veřejném sektoru. Studium MBA v České republice však není nostrifikováno, to znamená, že titul MBA není možné považovat za titul akademický. Jedná se o titul profesní.

Proč je titul MBA udělován?

Titul MBA (neboli Master of Business Administration) je v České republice udělován jako neakademický profesní titul, psaný za jménem.

Související příspěvky: