Co je extenzivní zemědělství?

Obsah

Co je extenzivní zemědělství?

Co je extenzivní zemědělství?

Naproti tomu extenzivní zemědělství je takové, ve kterém se stále více půdy dostává pod pěstování, aby se zvýšil produkovaný výstup. Tento článek je prezentován tak, aby poskytl jasný pohled na rozdíl mezi intenzivním a extenzivním zemědělstvím, sledovaným v různých částech světa.

Co je intenzivní zemědělství?

Tento článek je prezentován tak, aby poskytl jasný pohled na rozdíl mezi intenzivním a extenzivním zemědělstvím, sledovaným v různých částech světa. Intenzivní zemědělství odkazuje na zemědělský systém, kde je ve srovnání s pevninou využíváno práce a kapitálu na vysoké úrovni.

Co je zemědělství jednodenní záležitostí?

Zemědělství není jednodenní záležitost; spíše to vyžaduje několik dnů tvrdé práce a správné zemědělské postupy, které mají být dodrženy, aby se dosáhlo zamýšleného výkonu. Vznikla řada zemědělských postupů, jejichž cílem je zvýšit produktivitu zemědělské půdy. Dva takové zemědělské postupy jsou intenzivní zemědělství a extenzivní zemědělství.

Kde je intenzivní zemědělství prováděno?

Zatímco intenzivní zemědělství je prováděno v oblastech, které jsou hustě obydlené, extenzivní zemědělství probíhá v oblasti mírné populace. V hustě obydlených oblastech lze intenzivní zemědělství snadno praktikovat, protože vyžaduje malou plochu pro pěstování. Nicméně pozemky v těchto oblastech jsou drahé.

Související příspěvky: