Co se mluví o Coca-Cole?

Obsah

Co se mluví o Coca-Cole?

Co se mluví o Coca-Cole?

V odborné literatuře se však zcela seriózně o Coca-Cole mluví jako o vhodné terapii tzv. fytobezoárů. Jedná se o větší kusy nestravitelných zbytků rostlinné potravy, které by mohly zablokovat průchodnost trávicí soustavy a celkově způsobovat dyskomfort.

Kdy byla Coca-Cola registrována v USA?

Coca-Cola, od roku 1944 registrováno v USA také jako Coke (česky zkráceně „kola“), je sladký nápoj hnědé barvy s obsahem kofeinu a bezkokainového výtažku koky.Na trh byl uveden roku 1886, od roku 1892 jej vyrábí The Coca-Cola Company.Dnešní Coca-Cola je již nealkoholickým nápojem a neobsahuje víno ani kokain jako původní verze, od roku 1888 je sycená oxidem uhličitým.

Jaká je spotřeba Coca-Cola na osobu za rok?

Ačkoliv se 99 % naší populace shodne na tom, že pití Coca-Coly a dalších slazených nápojů nám z výživového hlediska kromě rychle využitelné energie nic nepřináší, jejich spotřeba je nadále vysoká. V průměru se u nás podle Českého statistického úřadu pohybuje spotřeba kolem 90 litrů na osobu za rok.

Co je Coca Cola sladká?

Coca-Cola je velmi sladká sycená limonáda s kolovou příchutí. Ve složení se nachází voda, fruktózo-glukózový sirup, oxid uhličitý, barvivo E150 d, kyselina fosforečná, přírodní aroma a kofein.

Související příspěvky: