Jak otevřete zvukový soubor avi?

Obsah

Jak otevřete zvukový soubor avi?

Jak otevřete zvukový soubor avi?

Soubor videa AVI otevřete z menu "File" / "Open video file". Uložený zvukový soubor otevřete přes menu "Audio" / "Audio from other file". Zvuk již bude v nekomprimovaném PCM módu (tak bychom ho měli z editoru uložit) a tak by měl i zůstat, proto zvukovou i obrazovou stopu (menu "Audio" a "Video") přepněte do módu "Direct stream copy".

Proč se obejdeme bez zvuku?

U některých videí se sice bez zvuku obejdeme, ale jsou případy, kdy je zvuk nutností a nahrávku nám může znehodnotit hluk větru, šum či hudba na pozadí. Běžnému fotobankéři se zpravidla nevyplatí pořízení profesionálního nástroje, jakým je Adobe Audition. Proto se dnes podíváme na alternativu, open source program Audacity, verze 2.1.2.

Co se vyjadřuje v programu Audacity?

Hlasitost se v programu vyjadřuje v decibelech (značka dB). Zvýšení úrovně o 6 dB znamená zvýšení hodnoty vzorku na dvojnásobek. V okně Audacity vidíte při prvním spuštění několik základních panelů: 1. Menu, 2. Panel pohybu, 3. Panel nástrojů, 4. Měřicí panel hladiny nahrávání, 5. Měřicí panel hladiny přehrávání, 6. Panel směšování, 7.

Související příspěvky: