Co jsou nejlepší Olivová mýdla?

Obsah

Co jsou nejlepší Olivová mýdla?

Co jsou nejlepší Olivová mýdla?

Nejlepší olivová mýdla jsou prý po roce zrání. U nás tak dlouho nevydrželo Ale mám jedno schované a za pár měsíců poreferuji, jak dopadlo. Na zmýdelnění 1000 g oleje jsem použila 123.32 g NaOH rozpuštěného ve 246.65 g vody při přetučnění 8 %.

Jak dlouho vydrží olivové mýdlo?

Olivové mýdlo se doporučuje nechávat zrát od 3 měsíců až po 1 rok, těch 6 týdnů je takové minimum. Čím je mýdlo starší, tím má lepší vlastnosti – více pění, méně slizovatí atd. Díky své jemnosti je olivové mýdlo velmi příjemné a dobře jej snáší i lidé s velmi citlivou pokožkou.

Jak zrát olivové mýdlo?

Nakrájené mýdlo rozložíme například na dřevěný rošt, abychom zajistili rovnoměrné odvětrávání. Olivové mýdlo necháme zrát alespoň 6 týdnů (pokud neprošlo gelem, tak i déle) na suchém a dobře větraném místě. Během zrání ztrácí vodu a dochází k zreagování zbytku hydroxidu.

Jak přepočítat mýdlové recepty?

Jak přepočítat mýdlové recepty si můžete přečíst v článku o mýdlové kalkulačce. V tabulce ze SoapCalc vidíte podrobnější informace o mýdle. Nejprve si odvážíme olej do mísy a zahřejeme na cca 35 – 40°C. Během zahřívání si nachystáme vše potřebné – hydroxid, destilovanou vodu, mixér, rukavice, brýle, formu atd.

Související příspěvky: