Jak se dají podstatná jména dělit?

Obsah

Jak se dají podstatná jména dělit?

Jak se dají podstatná jména dělit?

PRAVIDLA – Podstatná jména konkrétní, abstraktní, pomnožná, hromadná, látková Že jsou podstatná jména prvním slovním druhem, dají skloňovat, jsou ohebná a určují se u nich mluvnické kategorie, ví asi každý. Jak a podle čeho se dají podstatná jména i dělit do různých kategorií, vám ukáže následující článek.

Co jsou abstraktní podstatná jména?

Abstraktní podstatná jména 1 Konkrétní podstatná jména 2 Abstraktní podstatná jména. Abstraktní podstatná jména označují názvy dějů, činností a vlastností. Tedy to, čeho se nelze nijak dotknout, protože jsou nehmotná. 3 Konkrétní i abstraktní. Některá podstatná jména mohou být ale zároveň konkrétní a abstraktní. Rozlišuje se pak podle souvislosti. 4 Dělení podle mluvnické kategorie čísla. Podstatná jména se také dají dělit podle mluvnické kategorie čísla. ...

Co se dělí na podstatná jména?

Podstatná jména se dají dělit podle jejich významu na konkrétní a abstraktní. Konkrétní podstatná jména označují názvy osob, věcí a zvířat. Může se jednat o vlastní jména (= propria), nebo jména obecná (= apelativa).

Co jsou podstatná jména látková?

Podstatná jména látková Podstatná jména látková označují konkrétní materiál (= látku) a vyskytují se v jednotném čísle. Pokud se takové podstatné jméno použije v množném čísle, musí se zároveň pojit se jménem označujícím množství.

Související příspěvky: