Co je kouzlo řeckého jogurtu?

Obsah

Co je kouzlo řeckého jogurtu?

Co je kouzlo řeckého jogurtu?

Kouzlo řeckého jogurtu ale tkví v mnoha dalších věcech. Podobně jako klasický jogurt, i tento obsahuje spousty živých mikroorganismů, které pomáhají udržet rovnováhu ve střevech, a zajišťují tak správné trávení. Vitamin B12 je zase nezbytný pro dobíjení energie a správné fungování mozku.

Je to jogurt jako Řecký jogurt?

Není ale řecký jogurt jako řecký jogurt. Při nákupu si dejte pozor na to, abyste vzali do ruky skutečně kvalitní řecký, a ne jen jeho náhradu. „Pozor na zrádné marketingové tahy, kdy si kupujeme vyloženě se proklamující nízkotučné jogurty, ve kterých ale často bývají třeba škroby.

Proč sója snižuje totální cholesterol?

Ačkoli sója nemusí ve větší míře snižovat totální cholesterol, stále je schopná snižovat ten špatný, tedy LDL. Tato proteinová jídla mají vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů stejně jako dobrou úroveň nasycených tuků.

Co se hovoří o vysokém LDL cholesterolu?

O vysoké hladině špatného LDL cholesterolu se v medicíně hovoří jako o hypercholesterolemii. Zvýšenou hladinu LDL cholesterolu má téměř polovina české populace. Vyplývá to z celoplošného průzkumu v rámci programu Zdraví národa.

Související příspěvky: