Kdy bylo Grónsko opravdu zelené?

Obsah

Kdy bylo Grónsko opravdu zelené?

Kdy bylo Grónsko opravdu zelené?

Studie kombinující klimatologii a historii prokázala, že Grónsko bylo v minulosti opravdu zelené. V dobách, kdy zde žili vikingové, se teploty podobaly těm dnešním. Klimatologové ovšem upozorňují, že tento poznatek nepopírá současné teorie o globálním oteplování.

Co se děje v Grónsku?

Vědci z nich vyvozují, že v době, kdy se tam dostali Norové, tedy v letech 985 až 1450, panovalo v Grónsku mnohem mírnější klima než ve stoletích předtím a potom. Viking pohřbený mezi Přemyslovci. Tajemný muž z Pražského hradu byl severský bojovník

Proč bylo vikinské Grónsko opravdu zelené?

Vikinské Grónsko bylo opravdu zelené, zjistili vědci. Teorii klimatické změny to ale nepopírá — ČT24 — Česká televize Vikinské Grónsko bylo opravdu zelené, zjistili vědci. Teorii klimatické změny to ale nepopírá 15. 2. 2019 Studie kombinující klimatologii a historii prokázala, že Grónsko bylo v minulosti opravdu zelené.

Jak se klimatické záznamy zachovaly v Grónsku?

Klimatologové z Northwestern University rekonstruovali klimatické záznamy z Grónska za poslední tři tisíce let. Vědci z nich vyvozují, že v době, kdy se tam dostali Norové, tedy v letech 985 až 1450, panovalo v Grónsku mnohem mírnější klima než ve stoletích předtím a potom.

Související příspěvky: