Co jsou míchané vejce?

Obsah

Co jsou míchané vejce?

Co jsou míchané vejce?

Míchaná vejce (smažená vejce či vaječina) jsou druhem jednoduchého pokrmu. Dle americké studie zveřejněné v časopise Obesity patří tento pokrm mezi nejzdravější snídaně, neboť jestliže se na začátku dne podává tučné jídlo, bude tělo po celý den rychleji trávit tuky.

Jak připravit míchaná vejce na Cibulce?

Vedle vajec na cibulce a se šunkou ale existuje celá řada variant. Vždy, když budete připravovat míchaná vejce, přidejte do nich trochu smetany nebo mléka. Díky tomu směs neztvrdne a také zůstane světlá a na talíři pohledná. Římská míchaná vejce se připravují na cibulce se sardelkami a hotová se sypou sýrem a polévají rajčatovou šťávou.

Jak vařit vejce vařené?

Jejich základem jsou vejce vařená, vejce zastřená, vejce v kelímku, vejce míchaná, vejce sázená a samozřejmě i vaječné omelety. 1. Vejce, která budete vařit, vyjměte předem z lednice a nechte v pokojové teplotě zahřát.

Jak připravit míchaná vajíčka?

Když nevíte, jak je správně připravit, můžete z nich mít sraženou hmotu, která se nedá skoro pozřít. Poradíme vám, jak je umíchat, aby byla nadýchaná a lehká! Jestli chcete míchaná vajíčka doslova hedvábná, musíte je připravovat na másle. A to na spoustě másla! Takovým se říkají „francouzská“ a chutnají naprosto úžasně.

Související příspěvky: