Co je neskutečný obraz na stínítku?

Obsah

Co je neskutečný obraz na stínítku?

Co je neskutečný obraz na stínítku?

Neskutečný (zdánlivý) obraz– optická soustava vytváří rozbíhavý svazek paprsků, které se zdánlivě protínají před soustavou a zde vytvářejí neskutečný obraz, který nelze zachytit na stínítku. Předmětový prostor– prostor před optickou soustavou (většinou vlevo), ve kterém se nachází předmět.

Co je stín?

Stín je afektivní, mimorozumový, „temný“, neúnavně pronikající do našeho života, přepadající náš život. Psychický okruh zvaný Stín má archetypický základ. To znamená, že patří mezi psychické „pravzory“, psychické „okruhy“ , které utvářejí člověka. Jakožto archetyp přesahuje každého jednotlivého člověka.

Jaký je archetyp stínu?

Archetyp Stínu je napojen (jako každý archetyp) na tisíciletou zkušenost lidstva. Archetyp Stínu má mimořádně silnou dynamiku v životě jednotlivců i kultur. Jeho dynamika je založena na tom, že „temné“ (ne)Já se přemisťuje , projikuje na obraz „nepřítele“.

Jaké jsou vlastnosti stínových?

Vlastnosti, které si u sebe uvědomujeme jako třeba „horší“ – např. svou lenost, nebo vzteklost, nejsou vlastně stínové. Stín začíná až ZA prahem našeho vědomí. Stín je nevyužitá energie, která se časem kazí, stává se temnou. Avšak energie uvízlá ve Stínu nemusí být z principu temná, zlá.

Související příspěvky: