Proč se používají stříbrné pájky?

Obsah

Proč se používají stříbrné pájky?

Proč se používají stříbrné pájky?

Pro pájení čisté mědi se používají bez tavidla, pro legovanou měď a slitiny se používají tavidla stejná jako pro stříbrné pájky. Pro měď a slitiny mědi ekonomická alternativa k stříbrným pájkám, při obsahu stříbra do 18 % odpovídají pájecí teploty a kapilarita stříbrné pájce s cca 40 % stříbra.

Co jsou měkké pájení a svařování?

Měkké pájení, tvrdé pájení a svařování jsou všechno metody spojování dvou nebo více kusů kovu a vybraných jiných materiálů. Jsou to také metody používané k vyplňování mezer v kovových dílech. Při svařování musí být oba kovy (nebo termoplasty) podobné. Není například možné navařovat měď na ocel.

Co se používalo při měkkém pájení?

Pájka se kdysi vyráběla hlavně z olova, ale ohledy na životní prostředí vedou průmysl k používání bezolovnatých alternativ. Při měkkém pájení se stejně jako u tvrdého pájení a svařování používá tavidlo k očištění kovových povrchu a k usnadnění tečení pájky po spojovaných dílech. Měkké pájení se také používá k propojování elektronických součástek.

Jaký je rozdíl mezi měkkým a tvrdým pájením?

Jaký je rozdíl mezi měkkým pájením, tvrdým pájením a svařováním? Měkké pájení, tvrdé pájení a svařování jsou všechno metody spojování dvou nebo více kusů kovu a vybraných jiných materiálů. Jsou to také metody používané k vyplňování mezer v kovových dílech. Při svařování musí být oba kovy (nebo termoplasty) podobné.

Související příspěvky: