Kdo je největší poloostrov Severní Ameriky?

Obsah

Kdo je největší poloostrov Severní Ameriky?

Kdo je největší poloostrov Severní Ameriky?

Největší poloostrov Severní Ameriky je Labrador ve východní Kanadě. S rozlohou 1,320,000 km2 je Labrador 4. největším poloostrovem na světě a největším poloostrovem mimo Asii. Nejužší šíje mezi světadíly (světový rekord!) Panamská šíje – šířka 48 kilometrů v nejužším místě.

Kdo je Severní Amerika?

Severní Amerika ( anglicky North America, španělsky América del Norte nebo Norteamérica, francouzsky Amérique du Nord, nizozemsky Noord-Amerika, papiamentsky Nort Amerika, grónsky Amerika Avannarleq) je světadíl nacházející se zcela na západní a severní polokouli. Je také považována za subkontinent Ameriky.

Kde se nachází nejvyšší hora Severní Ameriky?

Nejvyšší hora Severní Ameriky, která se nachází na ostrově, je nejvyšší hora Grónska Gunnbjørn Fjeld (3,734 m.n.m.). Leží na východním pobřeží ostrova.

Kde se nachází nezávislost Jižní Ameriky?

V současnosti zde existuje 12 nezávislých republik a 3 závislá území: Francouzská Guyana, Falklandy a Jižní Georgie . Po celé délce západního pobřeží Jižní Ameriky se vypíná pohoří And. Na východ od And, směrem do vnitrozemí se nachází rozlehlé oblasti porostlé tropickým deštným lesem.

Související příspěvky: