Co se děje v Americe po Dni díkůvzdání?

Obsah

Co se děje v Americe po Dni díkůvzdání?

Co se děje v Americe po Dni díkůvzdání?

Americké Vánoce pomalu nastupují po Dni díkůvzdání. Obchody jsou plné až kýčovité výzdoby, dekorace a osvětlení zdobí domky Američanů a vysílací čas v televizi obsazují vánoční filmy. Dárky v Americe roznáší Santa Claus v noci na 25. prosince, do domů vstupuje výhradně komínem a krbem.

Kde připadá Den díkůvzdání v USA?

Den díkůvzdání v USA připadá vždy na čtvrtý čtvrtek v listopadu, v Kanadě se slaví druhé říjnové pondělí. Oslavy Dne díkůvzdání mají původ někdy v 16. století, kdy španělští kolonizátoři začali děkovat Bohu za úrodu a sklizeň v končícím roce. Evropští osadníci nebyli zvyklí na odlišné podnebí Severní Ameriky, a tak jejich úroda nebyla vždy bohatá.

Kdy se slaví Vánoce v USA?

Jak se slaví Vánoce v USA 1 Kdy se slaví Vánoce v USA. Tento den není ve většině států USA státní svátek, lidé běžně pracují, nebo si berou... 2 Santa Claus a 8 sobů. Dárky v Americe roznáší Santa Claus v noci na 25. prosince, do domů vstupuje výhradně komínem a... 3 Vánoce v Americe: Zvyky a tradice. Sousedé se každoročně hecují, čí stromeček je vyšší a kdo má na domě více... More ...

Proč jsou Američané vánočně naladění?

Američané jsou po celou dobu vánočně naladění, přejí si hezké svátky na ulicích i v obchodech. V USA je to slušnosti a tradice. Zatímco v Evropě se uzavírájí lidé do nejbližších rodinných kruhů, v Americe je to naopak, lidé jsou otevření k lidem okolo. Před Vánočním dnem si sousedé, přátelé a známí dávají malé dárky.

Související příspěvky: