Kdo je růžový delfín?

Obsah

Kdo je růžový delfín?

Kdo je růžový delfín?

Růžový delfín se správně jmenuje delfínovec amazonský ( Inia geoffrensis) a patří k nejméně ohroženým říčním kytovcům. Má nezvykle pružnou páteř, hlavu může otočit až o 90 stupňů, to žádný jiný kytovec nedokáže. V prostředí, kde žije, je to pro něj zásadní, v pralesních vodách se musí při lovu obratně proplétat mezi větvemi a kořeny stromů.

Kde byl růžový delfín spatřen?

Podívejte se na fotky jedinečného růžového delfína, který byl spatřen v Louisianě v USA. Vyfotil ho kapitán parníku Erik Rue, který delfíny studuje od té doby, co se vyskytli v jezeře Calcasieu, což je poloslané jezero ležící severně od Mexického zálivu na jihozápadě USA.

Kde žije delfín obecný?

Delfín obecný je rozšířen téměř ve všech mořích od tropického po mírné pásmo. Žije zejména v pobřežních vodách, kde je dostatek potravy. Je nejpočetnějším druhem delfína. Velikost populace je neznámá, odhaduje se na několik miliónů jedinců.

Kdo byl kapitán parníku delfínů?

Vyfotil ho kapitán parníku Erik Rue, který delfíny studuje od té doby, co se vyskytli v jezeře Calcasieu, což je poloslané jezero ležící severně od Mexického zálivu na jihozápadě USA. Od té doby, kdy byl v červnu loňského roku poprvé spatřen, jak plave pohromadě se skupinou normálně zbarvených delfínů, se stal místní atrakcí i lákadlem pro turisty.

Související příspěvky: