Co mám dělat, Když hraju na první trubku?

Obsah

Co mám dělat, Když hraju na první trubku?

Co mám dělat, Když hraju na první trubku?

Čau všichni, na trubku nehraju jako začátečník (alespoň ne úplný- hraju 3. rok) a už mě učitelé chtějí dát na první trubku (no jo, málo lidí...), nevíte jakými cvičeními si spravit nátisk? To je takhle: Já přes tejden jdu do hudebky, tak hraju, pak víkend nehraju, v pondělí mám zas dobrej nátisk, pak ale začnu cvičit i doma a zase to jde dolů .

Kde se trubka uplatňuje?

Trubka se významně uplatňuje mimo jiné v těchto slavných kompozicích: 1 Johann Sebastian Bach: Mše h moll 2 Béla Bartók: Koncert pro orchestr 3 Ludwig van Beethoven: Fidelio 4 Georges Bizet: Carmen 5 Johannes Brahms: Symfonie č. 2 6 Claude Debussy: La mer 7 George Gershwin: Američan v Paříži 8 Gustav Mahler: Symfonie č. 1, 2, 3 a 5 9 Modest Musorgskij (arr. Maurice Ravel ): Obrázky z výstavy More ...

Kdo hraje trubku jako začátečník?

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ... Čau všichni, na trubku nehraju jako začátečník (alespoň ne úplný- hraju 3. rok) a už mě učitelé chtějí dát na první trubku (no jo, málo lidí...), nevíte jakými cvičeními si spravit nátisk?

Jak to znělo na trubce?

Prostě trubku přivázal na lustr za příčky mezi první rourou a ozvučníkem a hrál retní legata aniž by na trubku sahal. Ze začátku to znělo strašně (spíš to neznělo skoro vůbec), ale hned jak to začalo připomínat normální tóny, byl za vodou - protože najednou věděl jak to zahrát jenom pomocí rtů a bránice.

Související příspěvky: