Jaké jsou práva žen v Turecku?

Obsah

Jaké jsou práva žen v Turecku?

Jaké jsou práva žen v Turecku?

Ženy v Turecku mají stejná práva jako muži, Turecko bylo dokonce jednou z prvních zemí, která dala ženám volební právo. Stalo se to už v roce 1930. Stejně ale jako třeba u nás, často čelí diskriminaci v pracovních pozicích. Nejen že zaměstnavatelé upřednostňují muže, ale i platové ohodnocení se zde rozlišuje podle pohlaví.

Co je Turecko muslimské zemí?

Turecko je jedna z mála muslimských zemí, ve kterých sice může platit vše shora popsané, ale zároveň platí i to, že ženy jsou zde vzdělané, svobodně mohou studovat, cestovat, vdávat se, oblékat se jak chtějí, smějí pít alkohol, prostě mohou si dělat, co se jim zamane.

Je Turecko známé svou rozmanitostí?

Turecko je známé svou rozmanitostí. Západní část země, která má nejen geograficky blíže k Evropě, se pyšní rozvitým hospodářstvím, velkým počtem univerzit, knihoven ale i velkým přílivem západních turistů.

Proč se Turecká žena nosí do pytle?

Turecké ženy často lidé házejí do stejného pytle s ostatními ženami muslimského světa a mají tedy představy, že i v Turecku se nosí dlouhé černé nikáby jako třeba v Íránu anebo dokonce burky známé z Afghánistánu.

Související příspěvky: