Jaký je zánik smlouvy se změnou pojistného na další období?

Obsah

Jaký je zánik smlouvy se změnou pojistného na další období?

Jaký je zánik smlouvy se změnou pojistného na další období?

Zánik smlouvy s důvodu nesouhlasu se změnou pojistného na další pojistné období Tato méně známá možnost výpovědi pojistné smlouvy rovněž přímo vyplývá ze zákona.

Jak vypovědět pojištění odpovědnosti za škodu?

Výpověď smlouvy bez udání důvodu. Pokud jste sjednali ne zcela výhodné pojištění v autobazaru, autosalonu nebo u obchodníka na přepážce a cokoliv se Vám na smlouvě o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla nezamlouvá, lze ji vypovědět do 2 měsíců od data sepsání a to bez udání důvodů.

Jak vypovědět pojištění k výročí smlouvy?

Jak vypovědět povinné ručení nebo havarijní pojištění k výročí smlouvy. Stačí, když včas zašlete podepsanou výpověď na pojišťovnu. Nezapomeňte, že pojišťovna ji musí obdržet nejpozději 6 týdnů před výročím smlouvy – to platí jak pro doručení osobně, tak i pro odeslání poštou. Nejzazší datum, do kterého můžete podat výpověď, ...

Jak připojit žádost o ukončení pojištění?

1. Vždy při zasílání výpovědi připojte k výpovědi i žádost o zaslání potvrzení o (beze)škodném průběhu pojištění. 2. Ve výpovědi nikdy neuvádějte konkrétní datum ukončení pojištění. Pokud by uvedené datum nesouhlasilo se zákonnou lhůtou, mohla by výpověď bých chápána jako nejednoznačná a na základě toho neplatná!

Související příspěvky: