Jaká je maximální délka parkovacího místa pro invalidy?

Obsah

Jaká je maximální délka parkovacího místa pro invalidy?

Jaká je maximální délka parkovacího místa pro invalidy?

ok a jaká je tedy největší možná síře parkovacího místa pro invalidy? A mělo by být místo vyznačeno… Maximální šíře určena není. Nicméně hodnota 3,5m je pro stání kolmé. U stání šikmého je šířka větší.… poslední

Jaká je délka parkovacího místa pro vůz?

Velikost parkovacího místa pro vůz je vybrána s přihlédnutím k jeho umístění vzhledem k chodníku. Při kolmém nastavení se dosahuje nejhospodárnějšího uspořádání strojů. Vyžaduje pouze 13 m 2 pro jedno auto a vyžaduje délku 5 m, šířka může být minimální. Při paralelním umístění vozy také nezabírají mnoho místa.

Jaké jsou rozměry parkovacích stání?

Rozměry parkovacích stání určuje norma ČSN 73 6056 (odstavné a parkovací plochy), nebo ČSN 73 6058 (jednotlivé, řadové a hromadné garáže), popř. též ČSN 73 6110. Od 04/2011 platí přepracovaná ČSN 73 6056, která problematiku v něčem řeší trochu odlišně od předchozí.

Proč se prodávají širší auta na parkovací místa?

V Česku se prodávají stále širší auta, která se nemohou vejít na parkovací místa, která odpovídají starším a užším vozům. Normy se však mění jen pomalu a navíc pouze u novostaveb. Záleží proto především na vstřícnosti provozovatelů konkrétních odstavných ploch.

Související příspěvky: