Kdy koupit čistič odpadů?

Obsah

Kdy koupit čistič odpadů?

Kdy koupit čistič odpadů?

Pokud kupujeme v drogerii čistič odpadů, pořizujeme si jeden z nejhorších jedů, které jsou určeny k použití v domácnosti. Přestože jde o vysoce toxické prostředky, pořídíte je běžně za několik desítek korun. Na ucpaný odpad ale můžeme použít i mnohem jednodušší prostředky.

Jak čistit věci v domácnosti?

Někdy však na dokonalé vyčištění věcí v domácnosti stačí něco tak obyčejného, jako je ocet, sůl, nebo soda. Čistit tak můžeme levně a bez chemie. Možná to u vás doma vypadá podobně – otevřete skříňku, kde máte uloženy věci na úklid a objeví se před vámi doslova přehlídka nejrůznějších čisticích prostředků.

Jak použít čisticí prostředek na okna?

Poté používáme k běžnému čistění oken, zrcadel a skel tak, jak jsme zvyklí u prostředků na okna. Na 500 ml čisticího prostředku na nádobí potřebujeme 1,5 hrnku horké vody, 1/2 hrnku tekutého olivového mýdla (stačí nastrouhat si 50 g olivového mýdla a nechat rozpustit ve vodě), 1 lžíci octa, 1 lžičku sody na praní a pár kapek esenciálního oleje.

Co se neobejde bez čisticích prostředků?

Bez čisticích prostředků se v žádné domácnosti neobejdeme. Často máme plnou skříň nejrůznějších sprejů, krémů, prášků, mýdel či past a každý z těchto výrobků je určen na něco jiného. Někdy však na dokonalé vyčištění věcí v domácnosti stačí něco tak obyčejného, jako je ocet, sůl, nebo soda.

Související příspěvky: