Které ingredience se přidávaly do vína?

Obsah

Které ingredience se přidávaly do vína?

Které ingredience se přidávaly do vína?

A jaké byly ingredience, které se do vína přidávaly, aby nápoj konzervovaly, dodaly mu léčivé účinky anebo dokonce aby zakryly nevábné pachutě? Během následující historické procházky se podíváme, jak stále se zdokonalující výroba vína ovlivnila jeho chuť i kvalitu.

Jak se vyrábělo víno v dávných dobách?

Historie vína: Jak chutnalo a jak se vyrábělo víno v dávných dobách 1 Starověké víno. Typické víno starověku by zřejmě vonělo po pryskyřici s přechodem do slanější chuti a v závěru by jej... 2 Konzervanty a přísady. Především používání konzervačních látek a postupů jsou hlavními rozdíly mezi dnešním, starověkým... 3 Na chuti nezáleží …. Náboženské obřady a přirozeně duchovní... More ...

Jak se víno vyrábí v Evropské unii?

V Evropské unii se víno smí vyrábět pouze z hroznů révy vinné (Vitis vinifera). Slovo víno, stejně jako názvy vína v mnoha dalších jazycích, pochází z latinského názvu vína vinum. Vědecky se vínem a jeho výrobou ( vinařstvím) a pěstováním vinné révy ( vinohradnictvím) zabývá enologie . Hrozny vinné révy.

Jak vznikla vinná réva v náboženství?

Než Pasteur odhalil toto tajemství (viz dále), lidé se spokojili s mnohem jednodušším vysvětlením. Víno pocházelo z vinné révy, která na podzim opadá, ovšem na jaře se probudí a přijde opět k životu symbolizujíc tak cyklus vzkříšení, který poskytuje společné téma většině náboženství.

Související příspěvky: