Kde je točená zmrzlina?

Obsah

Kde je točená zmrzlina?

Kde je točená zmrzlina?

Dobřanská točená zmrzlina je na jihu Plzeňska rozhodně jedna z nejpopulárnějších. Kromě tradičních příchutí zde mají v nabídce třeba i levandulovou či okurkovou zmrzlinu. Porci pořídíte od 15 do 30 Kč. Na jižním Plzeňsku se můžete zastavit také v Přešticích, kde mají během hlavní sezony každý den v nabídce šest druhů točené zmrzliny.

Jak připravit zmrzlinu?

1 Všechny suroviny kromě mléka umístěte do kuchyňského robota se sekacím nástavcem, případně do výkonného mixéru. 2 Zapněte na plné obrátky a pozvolna přilévejte mléko – ale jen malinko, aby se obsah nádoby mohl spojit dohromady. Pár lžic úplně stačí. ... 3 Mixujte, dokud nevznikne mražený krém, asi půl minuty až minutu. Ihned podávejte. Pokud byste tuhle zmrzlinu chtěli zmrazit, počítejte s tím, že tím přestane být tak hebká a krémová.

Jak koupit zmrzlinářku?

Milá a ochotná zmrzlinářka, každý den nová kombinace příchutí. Malá zmrzlina za 15 Kč, velká za 22 Kč a XXL za 37 Kč. Točí i do kelímku a velikost zmrzliny pro malé děti na přání.

Kde točit zmrzlinu v Dobřanech?

Točená zmrzlina v Dobřanech U Hřiště patří na Plzeňsku k těm nejznámějším. Rodina Žďánských si ji už několik let vyrábí sama. „Nejprve jsme používali průmyslově vyráběné směsi, ale už pět let si zmrzlinu vyrábíme sami," pochlubila se Lenka Žďánská s tím, že rodina chtěla točit vlastní zmrzlinu.

Související příspěvky: