Co je spánkové apnoe?

Obsah

Co je spánkové apnoe?

Co je spánkové apnoe?

Popis spánkové apnoe. Syndrom spánkové apnoe je poměrně časté onemocnění patřící mezi poruchy spánků. Je to onemocnění charakterizováno poruchou dýchání projevující se zástavou dechu. Je provázeno chrápáním a sníženou zásobou těla kyslíkem během spánku. Zástavy dechu, tzv. apnoické pauzy bývají delší než 10 sekund a bývá jich víc než 10 za hodinu.

Co je tinnitus?

Co je tinnitus? Ušní šelesty neboli tinitus je lékařský termín pro pískání, zvonění, šumění nebo jiné nechtěné zvuky v uchu, které slyší pouze postižený, nikoliv jeho okolí. Jinými slovy se zvuky odehrávají pouze v pacientově hlavě.

Co jsou příčiny tinnitu?

Možné příčiny vzniku tinnitu jsou: 1 Vystavení sluchu hlasité hudbě, zvukům např.stavebních strojů a nářadí nebo třeba výstřelu 2 Vedlejší účinky užívání léků, zranění uší, krku nebo hlavy 3 Stárnutí 4 Neurologické obtíže 5 Degenerace ušních kůstek More ...

Co je syndrom spánkové apnoe?

Syndrom spánkové apnoe je závažné onemocnění, které je charakteristické dýchacími pauzami, ke kterým dochází během spánku. Kvůli zástavám dechu je tělo pacienta nedostatečně okysličováno, což vede ke zdravotním problémům. Negativní vliv má nemoc i na kvalitu spánku.

Související příspěvky: