Co je Turecko a Europa unie?

Obsah

Co je Turecko a Europa unie?

Co je Turecko a Europa unie?

Turecko a EU – Evropská unie 1 Kandidátské země do EU. V tuto chvíli se o vstup do Evropské unie uchází celkem 6 kandidátských zemí. Vedle Chorvatska,... 2 Stručný historický přehled na téma Turecko a Eu. Turecko se snaží svůj vztah s Evropskou unií prohlubovat už od poloviny... 3 Vstup Turecka do EU – pro a proti. Vstup Turecka do Evropské unie má v Evropě mnoho zastánců a... More ...

Kdo je členem eurozóny?

Členem eurozóny od 1. ledna 1999 Schengenský prostor: Členem Schengenského prostoru od 1. prosince 1997. Měna: rumunský leu (RON) Rumunsko se zavázalo přijmout euro, jakmile splní nezbytné podmínky. Schengenský prostor: Rumunsko se v současné době připravuje na vstup do schengenského prostoru.

Kdo je členem Unie?

Evropská unie (EU) se skládá z 27 členských států. Každý členský stát je smluvní stranou zakládajících smluv unie, čímž jako subjekt má výsady a povinnosti vyplývající z členství.

Proč je Dánsko členem eurozóny?

Dánsko si vyjednalo ohledně eura výjimku a nemá tudíž za povinnost společnou měnu zavést. Měna: euro. Členem eurozóny od 1. ledna 2011. Schengenský prostor: Součástí schengenského prostoru od 21. prosince 2007. Měna: euro. Členem eurozóny od 1. ledna 1999. Schengenský prostor: Součástí schengenského prostoru od 25. března 2001. Měna: euro.

Související příspěvky: