Proč je meloun ovoce?

Obsah

Proč je meloun ovoce?

Proč je meloun ovoce?

Pro zahradníka je ovoce plod dřeviny. Meloun ale uzrává na jednoleté bylině, proto to není ovoce, ale zelenina. Podle botanika je meloun bobule, tedy ovoce. Máte v tom teď hokej?

Je meloun ovoce nebo zelenina?

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak poznat, že je opravdu zralý? Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle tak uspokojí chuť na sladké, pomůže doplnit tekutiny, aniž by zruinoval vaši postavu. Jak se to s ním ale má, je to ovoce, nebo zelenina?

Co je důkazem, že meloun ležel a dozrával?

Chyba lávky, ten je naopak důkazem toho, že meloun už nějakou dobu ležel a dozrával. Nějaké vady na kráse v podobě šrámů nevadí, vodní meloun by měl ale být lesklý, vybarvený a tvrdý. Zralý cukrový meloun velmi intenzivně voní a slupka kolem stopky je popraskaná.

Jak se pěstuje meloun cukrový?

Na světě se pěstuje mnoho druhů melounů, jež mají různou barvu i tvar. Melouny se dělí na dvě hlavní skupiny, a to vodní meloun (botanicky lubenice obecná, Citrullus lanatus) a cukrový meloun (botanicky meloun cukrový, Cucumis melo ). Meloun cukrový se řadí do rodu Cucumis společně s okurkou setou ( Cucumis sativus ).

Související příspěvky: