Kde jsou státy severní Afriky?

Obsah

Kde jsou státy severní Afriky?

Kde jsou státy severní Afriky?

Státy Severní Afriky Severní Afrika je jedním z turisticky nejoblíbenějších regionů černého kontinentu, a to nejen díky krásným plážím či egyptským pyramidám. Státy severně od Sahary a západně od Nilu, jako je Maroko, Západní Sahara, Alžírsko, Tunisko, Libye a Mauretánie, bývají označovány jako státy Maghrebu.

Jaké jsou lidé v severní Africe?

Lidé v severní Africe mohou být rozděleni do následujících skupin: obyvatelé (většinou Berbeři) oblasti Maghreb, obyvatelé saharské oblasti (např. Tuaregové a další skupiny), obyvatelé nilského údolí (např. černošťí obyvatelé údolí – tzv.

Kde je severní Afrika oddělena?

Severní Afrika, která je od zbytku afrického kontinentu oddělena pouští Saharou představuje nejsevernější část tohoto kontinentu. Z geopolitického hlediska, podle definice OSN zahrnuje tento region následujících sedm zemí: Alžírsko. Alžírsko. Egypt. Egypt. Libye. Libye. Maroko.

Jaké jsou členění Afriky?

Běžné členění Afriky definovala OSN, která uvádí pět základních regionů, a to Severní Afrika, Západní Afrika, Střední Afrika, Východní Afrika a Jižní Afrika. Každý region se člení na státy. Jiné členění může být podle klimatu.

Související příspěvky: