Co je Jižní Amerika?

Obsah

Co je Jižní Amerika?

Co je Jižní Amerika?

Ve skutečnosti je obrovský kontinent nazvaný Jižní Amerika. Rostliny a zvířata zde jsou také rozmanité, ale všechny podle odborníků jsou z velké části důsledkem geografického umístění a vlastností tvorby zemského povrchu. Kontinent se umyje ze dvou stran vodou Atlantikem a Pacifiku.

Jaké zvířata žijí v Jižní Americe?

Například, Titikak whistler, bezkřídlé sněhové koule a pudové jeleny. Všechna zvířata žijící v Jižní Americe jsou přizpůsobena drsným přírodním podmínkám. Zvíře miluje med, pro který získal jméno "kinkazh", který se označuje jako "medový medvěd". Ale kinkazhu vůbec není jako medvědi a patří do rodiny mývalů.

Kde je nejmokrý kontinent Jižní Ameriky?

Jižní Amerika je nejmokrý kontinent planety se šesti klimatickými zónami. Na severu je subequatorial pás, a na jihu tam jsou subequatorial, tropické, subtropical a temperamentní pásy. Na severozápadním pobřeží a nížinách Amazonky je vysoká vlhkost a rovníkové klima.

Kde je nejvyšší hora Jižní Ameriky?

Jižní Amerika – geografické rekordy 1 Nejvyšší hora: Aconcagua – 6959 m ( Argentina) 2 Nejvyšší činná sopka: Ojos del Salado – 6893 m ( Argentina, Chile) 3 Nejdelší řeka: Amazonka (zdrojnice – Ucayali, Marañón) – 7 062 km ( Brazílie, Kolumbie, Peru) 4 Největší jezero: Titicaca – 8 288 km² ( Bolívie, Peru) 5 Největší ostrov: Ohňová země – 48 000 km² ( Argentina, Chile) More ...

Související příspěvky: