Jaká je tepelná kapacita zemního plynu?

Obsah

Jaká je tepelná kapacita zemního plynu?

Jaká je tepelná kapacita zemního plynu?

Měrná tepelná kapacita c zemního plynu je množství tepla, potřebné k ohřátí 1 m 3 zemního plynu o 1 K. Tepelná vodivost zemního plynu λ je množství tepla, které proteče jedním čtverečním metrem vrstvy zemního plynu o tlouštce 1 m, při teplotním spádu 1 K, za hodinu.

Jaké jsou objemové průtoky zemního plynu?

Přepočet objemů a objemových průtoků zemního plynu s přetlaky vyššími než 0,1 MPa (100 kPa) se provádí podle upravených stavových rovnic: Měrná tepelná kapacita c zemního plynu je množství tepla, potřebné k ohřátí 1 m 3 zemního plynu o 1 K.

Jaké jsou vlastnosti zemního plynu?

Josef Fík V tabulkách jsou číselně uvedeny vlastnosti zemního plynu - jeho druhy, složení, hustota, kompresibilita, tepelná kapacita a vodivost, viskozita. Na Zemi se těží zemní plyn, který může mít podle jeho naležiště různé vlastnosti.

Kde se těží zemní plyn?

Na Zemi se těží zemní plyn, který může mít podle jeho naležiště různé vlastnosti. Proto rozlišujeme jeho druhy. Zemní plyn H (high - vysoký) je plyn, jehož spalné teplo H o s (0°C, 101 325 Pa) leží v rozmezí 40 až 46 MJ.m -3 (11,1 až 12,8 kWh.m -3 ). Podíl nehořlavých složek (N 2 + CO 2) je nižší než 5%.

Související příspěvky: