Proč se kočka otráví?

Obsah

Proč se kočka otráví?

Proč se kočka otráví?

Kočku někdy neúmyslně otráví sám její majitel a to tak, že jí aplikuje nevhodný přípravek proti blechám a klíšťatům. Pro kočky jsou totiž smrtelně nebezpečné antiparazitické prostředky určené pro psy. Pokud někdo má doma psa i kočku, snadno se mu může stát, že tyhle přípravky zamění.

Jaká je otrava kočky?

Otrava kočce ale hrozí i tehdy, když žije výhradně v bytě nebo rodinném domě. Pokud kočku máte, tak mi určitě potvrdíte, že kočky velmi rády okusují nejrůznější pokojové květiny. Bohužel celá řada z nich je jedovatá. Namátkou je to třeba tchýnin jazyk, hyacinty, diefenbachie, brambořík, monstera nebo vánoční hvězda.

Jaké jsou příznaky otravy?

Příznaky takové otravy se mohou lišit podle druhu toxinu, který rostlina obsahuje. V zásadě se ale většina otrav projevuje některým z následujících příznaků: nadměrné slinění, zvracení, ztížené dýchání, trhavé pohyby, křeče, průjem, nepřirozeně zúžené nebo naopak rozšířené zornice.

Jak otrávit kočku venku?

Kočka má sice 9 životů, ale otrávit se může. Jak to poznat? Jestliže máte kočku, která se může volně pohybovat venku, a není to kočka takzvaně bytová, možná už jste se bohužel s případem otravy setkali. Občas se totiž stává, že venkovní kočky chytí živou myš, která ale před tím sežrala jed na hlodavce.

Související příspěvky: