Ovládání automatické převodovky?

Obsah

Ovládání automatické převodovky?

Ovládání automatické převodovky?

Ovládání automatické převodovky. Automatická převodovka se ovládá volící pákou. Její polohy jsou: D - Drive - Jízda dopředu R - Reverse - Zpátečka N - Neutrál - Při normální jízdě není nutno vůbec používat.

Jak funguje automatická převodovka bez sondy?

Při takové automatické převodovce kontroluje hladina oleje mnohem déle a bude vyžadovat určité schopnosti. Ve skutečnosti není úroveň kontrolována, ale znovu nastavena. Automatická převodovka bez sondy má speciální systém přeplnění.

Co se děje v automatickém převodovce?

Přítomnost dvou takových kolíků naznačuje, že v automatické krabici je sonda, která umožňuje určit stav kapaliny. Většina vozidel s měřidlem pohonu předních kol, umístěná na pravé straně směrem k vozidlu, měří množství oleje v motoru. Měrka, která je umístěna na levé straně ve směru jízdy, zobrazuje hladinu kapaliny přímo v automatické převodovce.

Které záře mají automatická převodovka?

Téměř veškerá automatická převodovka s měrkou oleje má čtyři speciální zářezy. Jedná se o Min a Max pro studený olej a podobné označení pro horké. Záře mohou být na stejné nebo různé straně sondy. Při zkoušce na vyhřívaném motoru by měla být úroveň mezi horními značkami a v případě chladného motoru mezi nižšími.

Související příspěvky: