Jaké jsou oblasti centrálního nervového systému?

Obsah

Jaké jsou oblasti centrálního nervového systému?

Jaké jsou oblasti centrálního nervového systému?

Části centrálního nervového systému, které integrují a regulují autonomní funkce, jsou: ostrovní a střední prefrontální oblast mozkové kůry, amygdala, hypotalamus, terminální stria ... Stejně jako oblasti mozkových kmenů, jako je periakveduktální šedá hmota, jádro solitárního traktu, mezilehlá retikulární zóna míchy a parabrachiálního jádra.

Jaké jsou příčiny poruch centrálního nervového systému?

Poruchy mohou postihnout obě části nervového systému: centrální nervový systém skládající se z mozku a míchy a periferní nervový systém, kterým jsou převáděny vzruchy z mozku do celého těla - končetin, srdce, střev, kůže, ledvin atd. Úzkostné stavy a nespavost mohou být způsobeny přemrštěnou reakcí centrálního nervového systému na stres.

Co se týče nervového systému?

Nemoci nervového systému: Alzheimerova choroba *. Migréna *. Otřes mozku *. Parkinsonova choroba. Zánět nervu *. Skleróza *. Cévní mozková příhoda. Dětská mozková obrna.

Co jsou nervové systémy?

Zatímco nervy jsou nervové nervy. Autonomní nervový systém může být rozdělen do tří podsystémů, sympatického nervového systému, parasympatického nervového systému a enterického nervového systému.. Sympatický a parasympatický systém obvykle funguje opačně.

Související příspěvky: