Co je keramika pro hrnčířství?

Obsah

Co je keramika pro hrnčířství?

Co je keramika pro hrnčířství?

Keramika (řecky „pro hrnčířství“) je směs anorganických nekovových materiálů nebo uhlíkový materiál, vyrobený pálením v peci za vysokých teplot. Keramika se využívá pro výrobu nádobí, nástrojů, šperků, v sochařství, ve stavebnictví a kamnářství.

Jaké jsou technické keramiky?

Hlavní druhy technické keramiky jsou: 1 Steatitová keramika je keramika vyrobená ze směsi surovin, v níž převažuje mastek (steatit). Používá se jako... 2 Oxidová keramika je keramický materiál pro technické aplikace tvořený výhradně nebo převážně jediným oxidem. Nejběžnější... 3 Titaničitá keramika je skupina keramických materiálů sloužících zejména jako dielektrika... More ...

Co je keramika?

Keramika je anorganický nekovový materiál vyrobený ze směsi práškových látek, jež se po vytvarování zpevní žárem. Podle jemnosti směsí a struktury výrobků se rozlišuje keramika jemná (např. porcelán) a hrubá (např. stavební keramika).

Jaké jsou dřezy keramiky?

Keramické dřezy se vyrábějí z kvalitní keramiky ve více barevných variantách a odstínech. Keramika se vypaluje při teplotách nad 1 000 °C, takže se jedná o mimořádně odolný materiál. Povrch dřezu může být leskle glazovaný nebo matný.

Související příspěvky: