Jakými sacharidy zásobujete své tělo?

Obsah

Jakými sacharidy zásobujete své tělo?

Jakými sacharidy zásobujete své tělo?

Jakými sacharidy své tělo zásobujete? Většina z nás si myslí, že slovo závislost se týká pouze několika málo jedinců na okraji společnosti, ovšem správné použití tohoto slova zahrnuje mnohem širší škálu případů než pouze nešťastníky kdesi pod mostem závislé na drogách.

Co jsou složené sacharidy?

Složené sacharidy obsahují dlouhé cukerné řetězce. Jsou obsaženy zejména v celozrnných potravinách a v potravinách s vysokým obsahem vlákniny. Tyto potraviny dokážou zahnat hlad na delší dobu a pomáhají udržet pocit sytosti a jsou také považovány za zdravější, protože kromě cukrů obsahují také vitamíny, minerály a vlákninu.

Co jsou sacharidy?

Skládají se z atomů uhlíku, vodíku a kyslíku (odtud pramení i jejich starší název karbohydráty – což v překladu znamená sloučeniny obsahující uhlík a vodík). Z chemického hlediska obsahují sacharidy ve své struktuře buď aldehydovou nebo keto skupinu.

Co jsou deriváty sacharidů?

Deriváty sacharidů (tedy odvozené sloučeniny) se podílí také na rozmnožování, správném fungování imunitního systému, rozvoji některých onemocnění a srážení krve. Sacharidy se jiným názvem označují jako karbohydráty nebo cukry.

Související příspěvky: