Proč promluví zapalovací svíčka?

Obsah

Proč promluví zapalovací svíčka?

Proč promluví zapalovací svíčka?

Když promluví zapalovací svíčka 1 Takto vypadá zapalovací svíčka, pokud je funkce motoru v pořádku. Elektrody nejsou opálené, izolátor má světle cihlovou... 2 Na povrchu, zejména izolátoru jsou červeně zbarvené usazeniny. Tento fakt sám o sobě neznamená problém a může být... 3 Pokud jsou elektrody mokré a začerněné, nejpravděpodobnější příčiny mohou být v příliš bohaté směsi,... More ...

Kdy měnit zapalovací svíčky?

Diagnostika svíčky – kdy měnit zapalovací svíčky? Je-li zapalovací svíčka v pořádku, neznamená to, že je úplně čistá. Nicméně úsady hoření jsou v typickém zbarvení a nejsou nepravidelně „nabobtnalé“ Svíčka je při správném používání zbarvená v prostoru kolem izolátoru a elektrod jen světle šedě, šedožlutě nebo nahnědle.

Co se týče odtrhu zapalovací svíčky?

Zásahem do vzdálenosti elektrod a nedodržením předepsaného odtrhu zapalovací svíčky u moderních motorů si ale člověk koleduje o problém. V lepším případě se zhorší jízdní vlastnosti vozu, v horším případě to výrazně ovlivní živostnost svíčky nebo jiných komponent spalovacího prostoru.

Jaká je teplota zapalovací svíčky?

Teplota svíčky je označení pro optimální rozsah teplot spalování na špičce zapalovací svíčky, tzv. pásmo samočištění zapalovací svíčky. Standardně se pohybuje mezi 500 °C a 850 °C.

Související příspěvky: