Jak můžeme pracovat s blenderem?

Obsah

Jak můžeme pracovat s blenderem?

Jak můžeme pracovat s blenderem?

Blender nám umožňuje pracovat hned v několika další módech. Vždycky záleží na typu objektu, který chceme upravovat. Kromě již zmíněných se můžeme setkat se sochařským (Sculpt), bodovým (Vertex), texturovým (Texture) a váhovým (Weight) módem. Každý nabízí jiné možnosti. Pro modelování použijeme hlavně editační a objektový mód.

Kdo je zakladatelem Blender?

Blender je naprosto ojedinělý projekt, do kterého se může zapojit každý člověk, který má jisté zkušenosti s programováním nebo 3D grafikou. Jeho zakladatelem je Ton Roosendaal. Pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou Blender rozvíjet, poskytuje naprosto plnohodnotný software, který se dokáže vyrovnat jiným placeným programům.

Kde je Blender vytvořen?

Blender je celý tvořen v prostředí programovacího jazyka Python, pomocí něhož lze vytvářet zcela nové nebo upravovat již stávající části a skripty Blenderu. Tento program lze použít pro všechny obory lidské činnosti spojené s trojrozměrnou grafikou.

Co vidíme po spuštění Blenderu?

Jen pro zajímavost zde uvedu parametry mého notebooku, se kterým pracuji: Intel Core i7-720QM procesor , 8GB Ram, ATI Mobility Radeon HD 5850 Ale pojďme si popsat co vidíme po spuštění Blenderu.

Související příspěvky: