Jak prospěje letnění kaktusu?

Obsah

Jak prospěje letnění kaktusu?

Jak prospěje letnění kaktusu?

Vánočnímu kaktusu prospěje letnění na světlém místě bez přímého slunce. V době od května, kdy přijde ven, ho můžete přihnojovat hnojivem na kaktusy každé dva týdny a zalévat o něco méně často než běžně letněné pokojovky (vždy až po oschnutí půdy).

Jak vykvetlý vánoční kaktus?

Rozkvetlý vánoční kaktus je symbolem zimních svátků, velikonoční kaktus signalizuje přicházející jaro. Jenže někdy se pěstiteli nedaří, aby vykvetly ve správnou dobu. Jak to udělat, aby kvetly, kdy mají?

Jak nalévat kaktusy v předjaří?

Zatímco vánoční kaktusy kvetou, velikonoční opět odpočívají. Můžete je sem tam porosit, ale teprve když v únoru uvidíte na listech malá klubíčka – zárodky poupat – začněte pravidelně, ovšem s mírou, zalévat při zvýšení teploty nad patnáct stupňů. Jakmile poupata narůstají, je čas rostliny v předjaří přihnojovat.

Jaké je hnojivo na kaktusy?

V době od května, kdy přijde ven, ho můžete přihnojovat hnojivem na kaktusy každé dva týdny a zalévat o něco méně často než běžně letněné pokojovky (vždy až po oschnutí půdy). Budete-li koncem jara vánoční kaktus přesazovat, můžete použít substrát pro kaktusy, postačí i běžný substrát s přídavkem zahradní rašeliny a písku.

Související příspěvky: