Jak použít rezervní pneumatiku na autě?

Obsah

Jak použít rezervní pneumatiku na autě?

Jak použít rezervní pneumatiku na autě?

V takovémto případě ho můžete na autě nechat. Jako rezerva se může použít i pneumatika jakékoliv konstrukce s libovolným dezénem, ovšem pouze na dojetí do místa, kde se defekt opraví. Při použití dočasné rezervní pneumatiky jiné konstrukce nesmíte překročit rychlost 50 km/h.

Jaké jsou nejlepší pneumatiky na vozidle?

Pro bezpečnost, hospodárnost i pohodlí jízdy je nejlepší, když jsou na vozidle pneumatiky shodné konstrukce, typu dezénu, výrobní značky i obdobného opotřebení, a to včetně rezervního kola. Život však přináší lecjaké situace, takže přijde čas, kdy chtě nechtě budete muset použít i jiné pneumatiky.

Jaké jsou použité pneu na auta?

Jediné co vím, tak že kupuje použité pneu z http://www.pneu-novak.cz/po... , protože se na provozu auta snaží ušetřit. Nemůžeme si dovolit jen tak utrácet tisíce korun. Dobrý den všem, na autě mám pneu 165/70 R14 ale rezervu tam mám 185/60 R14.

Jak použít pneumatiky na svém voze?

Právní předpisy definují pravidla, kdy a jak můžete různé pneumatiky na svém voze použít. Pokud tato nařízení nedodržíte, ohrožujete bezpečnost silničního provozu a vystavujete se nebezpečí právního postihu. Při obouvání kol mohou nastat různé kombinace.

Související příspěvky: