Jak zalévat Aloe vera v zimě?

Obsah

Jak zalévat Aloe vera v zimě?

Jak zalévat Aloe vera v zimě?

Zálivka závisí na ročním období. zatímco v létě je potřeba zalévat rostlinu častu (vždy ale až potom, co půda vyschne), v zimě aloe vera nepřelijte, bude jí stačit trocha vody jednou za dva týdny. Pokud se začnou listy kroutit a ztenčí se, rostlina potřebuje více vláhy.

Zda se jedná o doplněk stravy s Aloe vera?

Při výběru přípravku s aloe vera si rozhodně dejte pozor na to, zda doplněk stravy obsahuje jen čistý aloe vera gel z vnitřku listu a že neobsahuje také zpracovanou kůru listů, která má již zmíněný silně projímavý účinek. To by měl výrobce jednoznačně deklarovat v popisu přípravku.

Co byste chtěli vyzkoušet při užívání aloe vera?

Pokud byste přece jenom chtěli vyzkoušet pozitivní účinky této rostliny při vnitřním užívání, navštivte raději kamennou lékárnu a poptejte se po gelu z aloe vera.

Jak vypěstovat Aloe vera ze semen?

Aloe vera můžete vypěstovat ze semen, ale ideální je koupit si sazenici. Ačkoli je aloe vera nenáročnou rostlinou, měli byste jí dopřít vhodnou půdu. Té dosáhnete promícháním písku a rašeliny. Na dno květináče umístěte několik kamenů jako drenáž. větší rostliny snesou i substrát pro pokojové rostliny.

Související příspěvky: