Co působí červené víno na pleť?

Obsah

Co působí červené víno na pleť?

Co působí červené víno na pleť?

Červené víno má také zkrášlující účinky, působí blahodárně na pleť, zejména na kůži břicha a poprsí, kterou zpevňuje. Víno je přidáváno do některých pleťových masek, krémů, které čistí a vyhlazují pleť.

Jaké jsou vitamíny v červeném víně?

V červeném víně najdeme také vitamín C, vitamín E, bera-karoten. Bílé víno se vyrábí z bílých, růžových, ale i červených či modrých hroznů vinné révy lisováním drcených hroznů, zbavených stopek. Bílé víno není bílé, má různé barvy od slámově žluté, přes nazelenalé zbarvení až po zlatavou barvu.

Proč je bílé víno silnější než červené víno?

Bílé víno je také silnější antioxidant, snižuje volné radikály až o 34 %, zatímco červené pouze o 15 %. Bílé víno také více snižuje krevní srážlivost než červené víno. Léčivé účinky vína záleží nejen na tom, zda se jedná o červené či bílé víno, ale také na odrůdě, odkud víno pochází.

Jaké víno je zdravější?

Bílé víno působí jako silný antioxidant, je také dobrým prostředkem v prevenci onemocnění srdce a cév. Jaké víno je zdravější – bílé nebo červené? Stále přetrvává tvrzení, že červené víno je účinnější preventivní prostředek proti nemocem srdce a cév než bílé víno. Avšak vědecké studie dokazují pravý opak.

Související příspěvky: