Jak najít správné zimní pneumatiky?

Obsah

Jak najít správné zimní pneumatiky?

Jak najít správné zimní pneumatiky?

Koupit správné zimní pneumatiky na určitý typ vozu není tak snadné, jak to na první pohled vypadá. Minimálně je vhodné se před objednávkou na internetu poradit v pneuservisu, sehnat si výsledky testů posledních modelů a hlavně se podívat do technického průkazu vozu, v němž jsou povolené velikosti a indexy náležitých pneumatik uvedeny.

Jak se vyrábějí pneumatiky?

Jak se vyrábějí pneumatiky 1 Směs. Směsi napneumatiky se míchají z až 30 typů gumy, plniv a dalších složek. V obřích mísičích vznikne ze složek černá... 2 Mlýn. Po vychladnutí se guma řeže na pásy, z nichž vznikne základní konstrukce pneumatiky. Po rozmělnění jsou připraveny... 3 Sestavení. Nyní se pneumatika „skládá dohromady“ – postupně, zevnitř ven. Do stroje pro výrobu... More ...

Jak se poradit s pneuservisem?

Minimálně je vhodné se před objednávkou na internetu poradit v pneuservisu, sehnat si výsledky testů posledních modelů a hlavně se podívat do technického průkazu vozu, v němž jsou povolené velikosti a indexy náležitých pneumatik uvedeny. V případě zimního období je samozřejmě důležité nasadit skutečně zimní pneumatiku.

Kde jsou pneumatiky pro vozy?

Na trhu existují pneumatiky pro vozy od hmotnostního indexu 50 (pro 190 kilogramů) až po 139 (2430 kilogramů). Rychlostní index pak začíná u L (maximálně 120 km/hod) a končí u Y (300 kilometrů v hodině). Jeden čas se v médiích hodně rozebíralo přípustné stáří pneumatik.

Související příspěvky: