Co je romantická láska?

Obsah

Co je romantická láska?

Co je romantická láska?

Romantická láska je vztah, který je sice založený na fyzické přitažlivosti, přichází do něj ale i zájem o druhou osobu a potřeba porozumění. Je to cit, který se rodí ve chvílích, kdy s druhým zažijete něco významného nebo jen prostě milého. Můžete být na skvělém výletu nebo společném hraní volejbalu.

Co znamená duchovní život?

„Duchovní" život tedy neznamená život „nehmotný" a „nečasný", nýbrž život „z Ducha" a život „podle Ducha". Podstatným je v duchovním životě to, jakým způsobem nás Duch svatý vede k tomu, abychom užívali (ale někdy také neužívali!) všeho, co nás obklopuje, a jakým způsobem nás učí prožívat události svých osobních i společných dějin.

Jaké jsou významy klasické lásce?

Často se rozlišují a uvádějí například tyto významy: 1 „klasická“ láska: Silný citový vztah mezi dvěma osobami, založený na vzájemné znalosti a důvěře. Jedná se prakticky o... 2 zamilovanost: emoční stav vyznačující se touhou a závislostí na předmětu touhy, kdy člověka v nepřítomnosti druhého resp. 3 platonická láska: vztah velmi podobný klasické lásce (zamilovanosti), ale bez... More ...

Související příspěvky: