Co byste měli konzumovat u diabetiků?

Obsah

Co byste měli konzumovat u diabetiků?

Co byste měli konzumovat u diabetiků?

Protože u diabetiků existuje vyšší riziko onemocnění srdce než u průměrných osob, měly by se těchto pochutin vyvarovat. Namísto toho se snažte do svého jídelníčku zařadit ryby, kuře, krůtu nebo mořské plody. Bramborové lupínky, slané tyčinky, preclíky, apod.

Co byste měli z jídelníčku diabetik vyškrtnout?

V tomto článku se podíváme na 20 potravin, které byste měli ze svého jídelníčku jako diabetik vyškrtnout. Bonbóny, sušenky, ovocné sirupy a další cukrovinky obsahují nejen hodně nekvalitních cukrů, ale současně jsou také vysoce kalorické.

Jaké potraviny jsou vhodné pro diabetiky?

Totéž platí pro rýži a všechny pokrmy obsahující bílou mouku. Rozumnou alternativou pro diabetiky je celozrnný chléb a celozrnné pečivo, i když i tyto potraviny způsobují do určité míry vzestup hladiny glukózy v krvi, proto je dobré hlídat porce a namísto 2 krajíčků si dát raději jenom jeden.

Jaký je jídelníček pro diabetiky 1. typu?

Jídelníček pro diabetiky 1. typu. Diabetes mellitus 1. typu je založen na rovnoměrném příjmu sacharidů během celého dne. Diabetik 1. typu je obvykle léčen intenzifikovaným inzulinovým režimem: tři dávky krátkodobě působícího inzulinu a dlouhodobě působící inzulin jednou či dvakrát denně.

Související příspěvky: