Co může způsobit rozmazané vidění?

Obsah

Co může způsobit rozmazané vidění?

Co může způsobit rozmazané vidění?

Rozmazané vidění ale může být také známkou závažnějšího problému, včetně některých život ohrožujících neurologických onemocnění nebo chorob, které mohou způsobit trvalou ztrátu zraku.

Co může být příčinou dehydratace?

Příčinou dehydratace může být nejen nedostatečný příjem tekutin, ale také jejich nadměrná ztráta. Žízeň je stav, kterým vám tělo říká, že má nedostatek tekutin. Často se jedná o první signál, že potřebujete více tekutin.

Jak se bolest hlavy způsobené dehydratací odstranit?

Naštěstí důkazy naznačují, že bolesti hlavy způsobené dehydratací lze poměrně snadno odstranit dodržováním správného pitného režimu a vypitím dostačného množství tekutin. V jedné malé studii všichni kromě jednoho ze 34 účastníků, kteří zaznamenali bolest hlavy v důsledku dehydratace, potvrdili]

Kde se objevuje rozmazané vidění?

Rozmazané vidění se může objevit také po některých očních operacích, při kterých se užívají oční kapky na znecitlivění operovaného oka a/nebo roztažení zornice (například po laserových operacích očí mívají pacienti nějakou dobu rozmazané vidění, ale tento stav většinou rychle a bez léčby odezní sám od sebe).

Související příspěvky: