Kdy pít teplou vodu?

Obsah

Kdy pít teplou vodu?

Kdy pít teplou vodu?

Lékaři doporučují pití teplé vody v dopoledních hodinách, i když to nemusí zrovna vyhovovat našim chuťovým pohárkům. Můžete ji pít čistou, nebo s trochou citronové šťávy. Pití teplé vody není omezeno jen v dopoledních hodinách, klidně ji můžete pít i jindy. A proč vlastně pít teplou vodu?

Kdo pije teplou vodu, má lepší trávení?

Ten, kdo pravidelně pije teplou vodu, má lepší trávení. Vlažná voda stimuluje trávící žlázu, která pak lépe funguje. Pomáhá rozložit v žaludku jídlo, takže trávící systém nemusí pracovat tak tvrdě a díky tomu používá na proces trávení méně energie.

Co dělat, když pijete teplou vodu?

Když pijete teplou vodu, tuky uložené v těle se začnou zahřívat a rozkládat. To zlepšuje krevní oběh v těle a zároveň umožňuje vyplavování škodlivých toxinů. Vyhněte se pití extrémně studené vody, protože je známo, že uzavírá žíly.

Jaké jsou požadavky na teplotu teplé vody?

Za otázku stojí, zda není nadhodnocená požadovaná teplota teploty (50 až 55 °C). Zdá se, že ve fázi návrhu potřeby TV je vhodnější vycházet z ČSN EN 15316-3, která lépe reflektuje vyhl. č. 120/2011 Sb. Článek porovnává jednotlivé legislativní požadavky, které ovlivňují přípravu teplé vody, a jejich vliv na stanovení potřeby teplé vody.

Související příspěvky: