Jak zmrazit zeleninu?

Obsah

Jak zmrazit zeleninu?

Jak zmrazit zeleninu?

Zmrazit můžete hrášek, fazolové lusky, chřest, špenát, mangold, brokolici, květák, karotku, celer, kořenovou petržel, cukrovou kukuřici, papriky. Při mrazení zeleniny s vysokým obsahem vody, jako jsou cukety, lilek nebo rajčata, je třeba počítat s tím, že při rozmrazení ztratí pevnost a tvar.

Jak zmrazit křehká zelenina?

Nejvhodnější je mladá křehká zelenina, mladé klíčky a výhonky a samozřejmě bylinky. Zmrazit můžete hrášek, fazolové lusky, chřest, špenát, mangold, brokolici, květák, karotku, celer, kořenovou petržel, cukrovou kukuřici, papriky.

Jak zpracovávat zeleninu do mrazáku?

Čím déle totiž zůstane na vzduchu, tím více vitaminů ztrácí. Zpracujte ji proto rychle, ale šetrně. Pokud máte zeleniny na mrazení větší množství, zpracovávejte ji po částech a oblanšírovanou a nakrájenou zeleninu ihned ukládejte do mrazáku.

Jak dlouho můžete ochladit kořenovou zeleninu?

Spočívá v tom, že připravenou a nakrájenou zeleninu krátce v sítu vnoříte do vroucí vody a pak ihned studenou vodou prudce ochladíte. Tvrdší zeleninu nechte ve vařící vodě maximálně 5 minut, nakrájenou kořenovou zeleninu minutu až dvě. Chlazení by mělo trvat stejně dlouho jako "koupel" v horké vodě.

Související příspěvky: