Jaká je správná výživa stromků?

Obsah

Jaká je správná výživa stromků?

Jaká je správná výživa stromků?

Správná výživa stromků má stejný vliv na plodnost jako u těch "obyčejných". Ideální je zapracování pomalu rozpustného hnojiva do půdy při výsadbě nebo používání tekutého hnojiva během celé vegetace. Velmi příznivě působí přihnojování tekutými hnojivy na list. Sloupovité stromky se vysazují na vzdálenost 50 až 60 cm od sebe.

Jak správně sázet ovocné stromky?

Jak správně sázet ovocné stromky? 1 Výsadba ovocných dřevin není žádná věda, ovšem aby se stromky ujaly, je třeba dodržovat několik zásad. Platí to jak pro... 2 Nepodceňujete přípravu. První chybu můžete udělat už při přepravě sazenic stromků; dbejte na to, ať je co nejrychlejší. 3 skladem. Místo jim vyberte podle toho, o jaký ovocný druh, odrůdu či podnož jde, a ohled berte i... More ...

Jaký je termín řezu ovocných dřevin?

Řez sloupovitých typů ovocných dřevin je nejlepší provádět od června do srpna. Zimní řez se neprovádí vůbec. Pokud chceme omezit růst na určitou výšku, pak zakrátíme terminál asi ve 3 m výšky. Není však vhodné zakrátit vrcholový pupen po výsadbě, neboť pak dochází k nechtěnému větvení.

Související příspěvky: