Kde se používají přírodní vosky?

Obsah

Kde se používají přírodní vosky?

Kde se používají přírodní vosky?

Přírodní vosky se nejčastěji používají při domácí výrobě přírodních svíček, ale některé najdeme i v receptech na domácí kosmetiku. Většina z nich je rostlinná a skvěle nahrazuje suroviny, které nejsou zrovna šetrné k našemu zdraví či k přírodě, zejména parafín, který se získává při destilaci ropy a z něhož jsou vyrobené „klasické“ svíčky.

Jak působí včelí vosk na naši pokožku?

Nejenže pozitivně působí na naši pokožku, vytváří na ní ochranný film a zabraňuje dehydrataci, ale dopomáhá také ke správné konzistenci výsledného produktu. Včelí vosk je sice úžasným produktem, ale stojí za ním pilné včeličky, což nemusí vyhovovat těm, kteří ve svém životě omezují živočišné produkty všeho druhu.

Proč je řepkový vosk Tip ťop?

Řepkový vosk také hezky přilne ke sklu a při zchladnutí se minimálně smršťuje, takže je výsledná svíčka prostě tip ťop! Navíc hoří opravdu dlouho, takže je o romantickou kulisu na zahradě u ohýnku postaráno dlouho do noci! Kokosový vosk se používá při výrobě svíček, mýdel, ale i balzámů, masážních a tělových másel.

Co je nejlepší vosk pro výrobu svíček ve skle?

Vzhledem k měkkosti vosku, není ten sójový nejlepší pro výrobu stojících svící, pokud mu nedodáme pevnost pomocí jiného tvrdého vosku, třeba palmového, kandelilového nebo karnaubského. Tento vosk se perfektně hodí pro výrobu tzv. kontejnerových svíček, neboli svíček ve skle.

Související příspěvky: