Co se týče výchozí kódování?

Obsah

Co se týče výchozí kódování?

Co se týče výchozí kódování?

Výchozí kódování je závislé na platformě, takže stejný kód by na vašem počítači fungovat mohl(pokud by vaším výchozím kódováním bylo UTF-8). Ale pokud program přenesete k někomu jinému (kdo používá jiné výchozí kódování, jako třeba CP-1252), dojde k selhání.

Kdykoliv se po Pythonu požaduje jméno souboru?

Kdykoliv se po vás v Pythonu požaduje „jméno souboru“, můžete do něj zahrnout také celou adresářovou cestu nebo její část. Uvedená adresářová cesta používá normální lomítko, ale neupřesnil jsem, jaký operační systém používám.

Jak otevřít soubor v Pythonu?

Čtení z textových souborů Než můžeme ze souboru číst, musíme jej otevřít. Otvírání souborů v Pythonu už nemohlo být jednodušší. a_file = open('examples/chinese.txt', encoding='utf-8') V Pythonu najdeme zabudovanou funkci open(), která přebírá jméno souboru jako argument.

Proč je otevírání souborů v Pythonu jednodušší?

Otvírání souborů v Pythonu už nemohlo být jednodušší. a_file = open('examples/chinese.txt', encoding='utf-8') V Pythonu najdeme zabudovanou funkci open(), která přebírá jméno souboru jako argument. Jménem souboru je zde 'examples/chinese.txt'. Na uvedeném jméně souboru najdeme pět zajímavostí: Není to pouhé jméno souboru.

Související příspěvky: