Co je vodík?

Obsah

Co je vodík?

Co je vodík?

Co je vodík? 1 Vodík je nejhojnější prvek tvořící asi tři čtvrtiny hmoty vesmíru. Vodík je obsažen ve vodě, která pokrývá 70 % povrchu... 2 Vodík je nejjednodušší prvek ve vesmíru. Tvoří jej jeden proton a jeden elektron. 3 Vodík je nejlehčí ze všech prvků a plynů, je 14× lehčí než vzduch. Plynný vodík se při úniku okamžitě rozptyluje do... More ...

Jak se chová plynný vodík?

Plynný vodík se vyskytuje ve dvouatomové molekule H 2, která je mnohem stabilnější než atomární vodík. Za normální teploty se vodík chová tak, jako by byl směsí tří objemů orthovodíku (jádra atomů vodíku v molekule mají stejný spin) a jednoho objemu paravodíku (opačný spin).

Proč je vodík těžší než vodík?

Možná příčina zkázy některých vzducholodí, protože vodík se při manévrování vypouštěl do okolí lodi. -Hélium Nosnost přibližně 0,98 kg na metr krychlový(je asi o 8 % těžší než vodík)

Proč je vodík hořlavý?

Velmi hořlavý, snadno vznětlivý, ve směsi se vzduchem exploduje. Málo se ví, že způsobuje korozi kovů i v malých koncentracích. Možná příčina zkázy některých vzducholodí, protože vodík se při manévrování vypouštěl do okolí lodi.

Související příspěvky: