Jaké jsou příbalové informace pro V-Penicilin?

Obsah

Jaké jsou příbalové informace pro V-Penicilin?

Jaké jsou příbalové informace pro V-Penicilin?

V-PENICILIN 0,4 MEGA BIOTIKA V-PENICILIN 0,8 MEGA BIOTIKA V-PENICILIN 1,2 MEGA BIOTIKA Tablety Phenoxymethylpenicillinum kalicum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás důležité údaje. Ponechte si příbalovou informaci pro případ, že si ji budete potřebovat přečíst znovu.

Kdy byl penicilin vytvořen?

Penicilin, lék založený na této přírodní látce, byl vytvořen během masivního válečného projektu v roce 1943; dramaticky snížil počet infekcí a amputací mezi zraněnými americkými a britskými vojáky během 2.světové války. Po roce 1945 se penicilin rozšířil do celého světa a začala se nová éra medicíny.

Jaké jsou penicilinové antibiotika?

Peniciliny patří mezi beta-laktamová antibiotika, které zabíjejíbakterie zabráněním tvorby buněčné stěny. Přípravek V-Penicilin SLOVAKOFARMA se používá k léčbě a prevenci mírných až středně těžkých infekcí (např. infekce ušní, nosní a krční, infekce dýchacích cest, kožní infekce) vyvolaných mikroorganismy citlivými na penicilin.

Jaké jsou penicilinové peniciliny?

Přehled penicilinů [ upravit | editovat zdroj] základní peniciliny penicilin G, penicilin V penicilin G, penicilin V antistafylokokové peniciliny oxacilin, cloxacilin, dicloxacilin, fluc ... oxacilin, cloxacilin, dicloxacilin, fluc ... širkospektré peniciliny aminopeniciliny ampicilin, amoxicilin širkospektré peniciliny karboxypeniciliny ticarcilin širkospektré peniciliny acylureidopeniciliny piperacilin

Související příspěvky: